вівторок, 16 серпня 2022 14:34

Спецтема: Війна Росії проти України

"ЗСУ вражають тил противника" – військовий експерт про вибухи в Криму

"ЗСУ вражають тил противника" – військовий експерт про вибухи в Криму
Окупанти вважали, що Крим – це надійний тил. Але кримський півострів перетворився на зону бойових дій, говорить Іван Киричевський. Фото: Facebook

Вибухи в Джанкої ще раз показали, що окупований Крим не є надійним тилом для росіян, хоча вони так вважали. Детонація боєприпасів на складах окупантів схожа на роботу партизанів. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Киричевський.

"Відбувається утилізація боєкомплекту окупантів. У Саках ішлося про авіаційні боєприпаси. Можливо, навіть про ті, які застосовують з тактичної авіації, крилаті ракети. У випадку з Джанкоєм могли "самоутилізуватися" боєприпаси для артилерії. Тим паче напередодні фігурувало відео, де зняли багато "Градів" у Джанкої", – говорить Киричевський.

Мета ЗСУ – знищити окупантів максимально, наголошує експерт.

"Як зазначив спікер Повітряних сил, проблема росіян у Саках була не в тому, що там знищили щонайменше 10 літаків. А в тому, що там загинула велика кількість спеціалістів. Нового льотчика чи техніку навчити складно", – додає Киричевський.

Вибухи, які сталися в Джанкої, схожі на роботу партизанів, пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найважче відступати. Видно, наскільки великі жертви ми платимо" – Ігор Луценко

"У випадку із Саками була можливість думати про нашу ракету, то на цей раз було застосовано те, що називають партизанами. Дії невідомих груп чи осіб, які мають певні навички. Бо ознак ракетного озброєння не було. До того ж зруйнували ще й залізничне полотно й електропідстанцію, яка могла живити залізницю. Бо Джанкой – це важливий залізничний вузол, через який з Кримського мосту на окуповану Херсонщину й Запорізьку область везли озброєння для окупаційних військ", – каже Киричевський.

Окупанти вважали, що Крим – це надійний тил. Але кримській півострів перетворився на зону бойових дій.

"ЗСУ зараз ведуть операцію з деокупації Херсонщини. Якщо аж так далеко вдалося порушити логістику ворога, це означає, що ЗСУ нарощують свої можливості з ураження тилу противника. Росіяни вважали Крим настільки надійним тилом, що створювали там нові бази зберігання списаної техніки. Такі бази треба створювати там, де не може вразити противник. Очевидно, ці сподівання не виправдалися", – уточнює Киричевський.

Уранці 16 серпня прогриміли вибухи біля Джанкоя. У мережі поширюють фото й відео, на яких видно чорний стовп диму над Азовським. Попередньо, горить склад із боєприпасами, повідомив народний депутат Олексій Гончаренко. До окупованого Азовського відстань від лінії фронту 200–250 км.

У районі Джанкоя в тимчасово окупованому Криму, де прогриміли вибухи, російські окупанти за останній час значно посилили протиповітряну оборону. Однак результату це не дало. Про це повідомили Стратегічні комунікації Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"ЗСУ вражають тил противника" – військовий експерт про вибухи в Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі