середа, 21 листопада 2012 02:31

"Жодна партія не є втіленням надій українців" - експерт

"Жодна партія не є втіленням надій українців" - експерт
Ігор Коліушко. Фото: izvestia.com.ua

Вибори показали, що суспільство не сприймає за "своїх" ані владу, ані опозицію.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказав політолог Ігор Коліушко.

"Вибори показали, що абсолютна більшість громадян України вважають і владу, і опозицію чимось не зовсім своїм. Так, люди в останні дні визначилися і проголосували в основному під впливом партійних брендів, бо інших маркерів просто не існувало. Але, як на мене, жодна партія не є реальним уособленням надій відчутної більшості громадян", - підкреслив він.

Експерт переконаний, що якщо суспільство зараз ще більше активізується, то на основі цієї активізації можуть виникнути дійсно нові політичні сили.

"Для суспільства зараз є два завдання. Перше – це продовжувати самоорганізацію, і від цього залежить справжнє реальне покращення в країні. А друге – настав час породити справді нову політичну партію, чи навіть і кілька партій. Але від того, чи спроможні будуть зібратися люди і  реально розпочати цю роботу по-новому, а не просто називати себе партією нового типу, залежатиме успіх цього проекту", - наголосив Коліушко.

Зараз ви читаєте новину «"Жодна партія не є втіленням надій українців" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі