четвер, 19 липня 2012 13:42

Жодна акція опозиції не доведена до логічного завершення – експерт

Жодна акція опозиції не доведена до логічного завершення – експерт
Володимир Цибулько каже, що через акцію опозиція перевіряє резерв своїх потенційних виборців. Фото: glavcom.ua

Об'єднана опозиція намагається провести ревізію власного електорату.

Так Gazeta.ua політолог Володимир Цибулько прокоментував збір підписів під заявою про приєднання до судового позову проти президента Віктора Януковича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Настав час розпочати процес "Народ України проти Януковича"

"Це така перевірка власних можливостей     - що в них є, на що можуть розраховувати та як "грати" під час виборчої кампанії. Проходить інвентаризація власного ресурсу. Всі, хто підписується, це люди, які готові проголосувати за об'єднану опозицію на парламентських виборах", - зазначив він.

Експерт вважає, що із цими заявами буде те саме, що з підписами за імпічмент президенту, які збирала опозиція в грудні, а потім склала в коробках у офісі "Фронту змін".

"Для політтехнологів опозиції це такий проміжний фініш, де вони можуть пересвідчитись у наявності людських ресурсів. Не більше. Мобілізуючого ефекту не буде, тому що є недовіра до лідерів опозиції на персональному рівні. Вони, будучи у владі, наробили багато помилок. Але ще більше умудрилися помилитися за часів перебування в опозиції. Наприклад, жодна із акцій протесту, яка ними організовувалася, не доводилася до логічного завершення. Це те, що відштовхує людей", - наголосив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича загнали у "мовний" кут: або зрадити своїх виборців, або всю країну

Говорячи про подальшу долю позову проти Януковича за узурпацію влади, політолог зауважив: "Все потоне в процедурі розгляду. Там є багато механізмів. Можуть змусити дозбирати документи, яких не достає. Потім перевести процес у інші форми розгляду. Знаючи, що жодна справа у опозиції не була завершена, владі не варто організовувати опору. Все одно результату не буде. Тут у влади страху немає. Є холодний, спокійних розрахунок. Що б зараз не затівала опозиція і який би не формувала порядок денний, все одно вона грає за правилами влади".

Зараз ви читаєте новину «Жодна акція опозиції не доведена до логічного завершення – експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі