четвер, 07 липня 2022 22:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Жоден росіянин не звернувся по візу в Україну

Жоден росіянин не звернувся по візу в Україну
Візовий режим для росіян Україна запровадила 1 липня.

Після скасування безвізового режиму з країною-агресоркою Російською Федерацією жоден росіянин не намагався отримати візу для в'їзду в Україну.

Про це сказав міністр закоронних справ Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

"Дуже показовий момент: за сім днів функціонування візового режиму на всю багатомільйонну Росію не знайшлося жодного громадянина, який подався би на отримання української візи", – розповів міністр.

За цей час МЗС і посольства України отримали понад 100 дзвінків у різних країнах світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У мережі висміяли "хороших русских"

Громадяни РФ дзвонили з проханням роз'яснити правила в'їзду, як отримати візу, що для цього потрібно, але жодної заявки на отримання не було.

"Це насправді історичний момент, який демонструє, до якого рівня агресія Путіна довела стосунки не між нашими державами, а між нашими народами. Ну і справжнє ставлення росіян до України це теж підтверджує", – сказав Кулеба.

З 1 липня в Україні почав діяти візовий режим для громадян РФ.

У травні президнт Володимир Зеленський підтримав петицію щодо запровадження візового режиму для громадян РФ. Кабінет міністрів ухвалив рішення про такий режим.

Торік у листопаді петиція до президента про заборону громадянам РФ відвідувати територію України набирала необхідні 25 тис. голосів. Підписи зібрали за 10 днів.

Зараз ви читаєте новину «Жоден росіянин не звернувся по візу в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі