четвер, 23 вересня 2010 12:00

Зміни до Конституції 2004-року порушують саму Конституцію - "регіонали"

Зміни до Конституції 2004-року порушують саму Конституцію - "регіонали"

Під час засідання Конституційного Суду з розгляду подання справи 252 депутатами щодо конституційності закону "Про внесення змін до Конституції України" ( N 2222), який прийняли у грудні 2004 року, виступили представники верховного суб"єкта права та "регіонали" Владислав Забарський та Дмитро Шпенов.

Вони зазначили, що зміни до Конституції порушують саму Конституцію та пояснили, що КС не схвалив поправки до законопроекту перед тим, як ВР прийняла закон.

"Якщо в текст законопроекту внести поправки, то текст має пройти відповідні експертизи в Конституційному Суді. Ця процедура дотримана не була. У законі N 2222 містяться норми, які не розглядались КС. По це і йдеться в тесті конституційного подання народних депутатів".

На цьому ж самому наголосила головний науковий консультант Відділу зв"язків з органами правосуддя Апарату Верховної Ради України Наталя Віламова.

"Існують відмінності між законом та законопроектом, який схвалив КС. Наприклад, у законопроекті мова йшла тільки про призначення складу ради Національного банку, а в законопроекті йдеться вже й про звільнення. Аналогічне питання з приводу призначення Верховної Радою голови Служби безпеки".

Наразі в слуханні справи оголошена півгодинна перерва.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Зміни до Конституції 2004-року порушують саму Конституцію - "регіонали"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі