неділя, 06 листопада 2011 16:38

Зменшення квоти української пісні вдарить по економіці - Кириленко

Зменшення квоти української пісні вдарить по економіці - Кириленко

Зміни до закону України "Про телебачення і радіомовлення", якими буде зменшено національний аудіовізуальний продукт на українському телебаченні і радіо до 25%, "б'ють" не тільки по українській пісні, а й по вітчизняній економіці.

Про це заявив народний депутат України з фракції "НУ-НС" В'ячеслав Кириленко.

"Зараз все залежить від Президента України. Якщо він підпише закон, то нашим музикантам, виконавцям, виробникам телепродукту взагалі нікуди буде діватися. Бо їхня рідна держава відмовляє їм практично у будь-якій підтримці", - зазначив депутат.

Політик переконаний, що у квоту 25% для українського продукту в ефірі радіо і телебачення не потраплять молоді виконавці, а тільки розкручені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко кличе опозицію на захист голосів виборців

Кириленко наголосив, що закон шкідливий не тільки зі світоглядної точки зору, а й з економічної також.

"Тому що будуть крутити тільки іноземних авторів. Всі відрахування, всі авторські права, всі податки будуть сплачуватися у країні виробнику. Тобто, не в Україні, а в Росії й інших країнах. А українська економіка буде від цього лише страждати. Тобто, це закон, який б'є не тільки по душі українській, по нашій пісні, по музиці, а й по економіці. І тому я сподіваюся на вето Президента, якщо він об'єктивно підійде до розгляду цієї ситуації", - підкреслив Кириленко.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила в цілому зміни до закону "Про телебачення і радіомовлення", знизивши обов'язковий український контент в теле- і радіоефірі з 50% до 25%.

Зараз ви читаєте новину «Зменшення квоти української пісні вдарить по економіці - Кириленко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі