вівторок, 05 липня 2022 00:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський заявив, що в України і США схожі принципи

Зеленський заявив, що в України і США схожі принципи
Зеленський запевнив, що Україна переможе. Фото: Кореспондент

У України і Сполучених штатів Америки схожі принципи.

Перемога у війні – це про нашу незалежність, про наше майбутнє, про долю всього українського народу, повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення, повідомляє Gazeta.ua.

Ворог продовжує тероризувати прикордонні райони Сумської області, місто Харків і райони області, Донбас.

Збройні Сили України відповідають, тиснуть і день за днем знищують наступальний потенціал окупантів.

"Нам потрібно переломити їх. Це важке завдання, це потребує часу й надлюдських зусиль. Але у нас немає альтернативи", – заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до американців і Байдена в День Незалежності США

Він порівняв Україну зі Сполученними Штатами Америки, які 4 липня святкували День Незалежності.

Зеленський процитував Декларацію Незалежності: "Всіх людей створено рівними; що Творець обдарував їх певними невідбірними правами, до яких належать життя, свобода й прагнення щастя; що уряди встановлюються між людьми на те, щоб забезпечувати ці права, а влада урядів походить зі згоди тих, ким вони управляють".

"І погодьтеся, що українці неодноразово у своїй історії демонстрували, що в нас – схожі принципи. Достатньо поглянути на українські Майдани або на нашу завзятість у захисті свободи", – сказав президент.

4 липня Сполучені Штати Америки святкують 246-ту річницю незалежності. Збройні сили України привітали американців. Воїни виконали гімн США.

День Незалежності США встановлений на честь Декларації незалежності США від Об'єднаного Королівства Великої Британії, підписаної 4 липня 1776 року. Декларацію незалежності підписали 56 представників з 13 колоній. Лише співавтор Декларації Джон Генкок підписав її 4 липня 1776-го, а решта зробили це пізніше.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заявив, що в України і США схожі принципи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі