понеділок, 01 лютого 2021 12:07

Зеленський заявив про олігархічний вплив на "Слугу народу"

Зеленський заявив про олігархічний вплив на "Слугу народу"
Президент Зеленський каже, що пропонує виключити людину з політсили, як тільки дізнається, що ту фінансують певні групи. Фото: Getty Images

На партію "Слуга народу" є олігархічний вплив. Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю програмі Axios, що виходить на американській платформі HBO.

"Щодо їхнього (олігархів. - Gazeta.ua) впливу: чи є у партії "Слуга народу" чи в інших партіях вплив? Я впевнений, що олігархи мають вплив на всі партії, які перебувають в українському парламенті. Не на партію в цілому, а на якихось людей. Але вони мають вплив", - сказав Зеленський.

"Жодна партія не позбавилася своїх депутатів, хоча відома інформація, що на них мають вплив деякі фінансові групи. Як тільки я мав не лише чутки і замовні статті, а доказ, що ця людина фінансується тією чи іншою фінансовою групою, я пропонував партії позбавитися цієї людини", - продовжив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді є 170 посіпак Ахметова і Коломойського - Bihus.info

Зеленський заявив, що хоче позбавити олігархів впливу на депутатів.

"Позбавлення від олігархів досягається двома шляхами: позбавити їх можливості мати "телевізор", той чи інший медіамайданчик, і позбавити їх можливості впливати на депутатів. Це можливо зробити, я хочу це зробити в Україні.

Це повинно бути прийнято. Не просто рішення правоохоронців: когось посадити за ґрати. Я не проти того, щоб посадити всіх, хто порушує закон. Але замість одних прийдуть інші. Тому треба на законодавчому рівні змінювати цей процес. Я вважаю, що це можливо зробити", - заявив Зеленський.

Щодо американських санкцій щодо народних депутатів, які сприяли російському втручанню у президентські вибори в США, Зеленський відповів:

"Жодна партія не повинна відповідати за ту чи іншу особу. Люди повинні відповідати за те, що вони роблять. І тому (слід. – Gazeta.ua) піднімати питання позбавлення мандатів, виходу з партії. Але ми повинні мати весь список – навіть тих, хто займав високі посади до мого президентства. Усі, хто втручалися у вибори в Сполучених Штатах, якщо так було, повинні відповідати згідно із законодавством".

11 січня США запровадили індивідуальні обмеження, зокрема проти народного депутата від "Слуги народу" Олександра Дубінського. США заявили про "частину пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу, що стосується Андрія Деркача".

Торік Посольство США заявило, що нардеп Деркач є російським агентом.

Минулого тижня президент Володимир Зеленський просив Дубінського вийти з фракції - той відмовився.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заявив про олігархічний вплив на "Слугу народу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі