четвер, 25 березня 2021 21:20

Зеленський затвердив військову доктрину України

Зеленський затвердив військову доктрину України
Cтратегію воєнної безпеки України опублікували на сайті президента. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО України від 25 березня 2021 року "Про стратегію воєнної безпеки України".

Указ опублікували на сайті глави держави. Стратегія воєнної безпеки України визначає захист суверенітету і територіальної цілісності країни як одну з найважливіших функцій держави і справа всього українського народу.

"Головною метою Стратегії воєнної безпеки України є заздалегідь підготовлена ​​і всебічно забезпечена комплексна оборона України в рамках стримування, стійкості та взаємодії, яка забезпечує військову безпеку, суверенітет і територіальну цілісність держави відповідно до Конституції України та в межах державного кордону України, сприяє інтеграції України в євроатлантичний безпековий простір та набуття членства в НАТО, передбачає активну участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки", - йдеться в доктрині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія розробляє доктрину за принципами НАТО

Україна не ставить за мету досягти військового паритету з РФ. Це привело б до надмірної мілітаризації держави та виснаження національної економіки. Замість цього передбачають підтримку балансу військових і невійськових засобів забезпечення військової безпеки.

Українська армія може отримати нові багатофункціональні літаки - американські F-15 або шведські JAS39 Gripen. Командувач Військово-повітряними силами Сергій Дроздов заявив про це під час презентації народним депутатам плану розвитку Повітряних сил-2035.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський затвердив військову доктрину України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі