вівторок, 17 листопада 2020 09:36

Зеленський запустив міжнародний флешмоб

Зеленський запустив міжнародний флешмоб
Зеленський оприлюднив відеозвернення з нагоди 75-річчя ЮНЕСКО. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський запустив міжнародний флешмоб відеопривітань з нагоди 75-річчя ЮНЕСКО.

Таким чином хочуть привернути увагу до діяльності Організації та підтримати її цінності, повідомляє пресслужба Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорнобильську зону внесуть до Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Флешмоб ініційовано за участі Національної комісії у справах ЮНЕСКО в Україні.

"Україна запрошує всі країни - члени ЮНЕСКО підтримати флешмоб і публікувати на офіційних каналах та в соціальних мережах відеоролики про значення організації для кожної держави", - йдеться у повідомленні.

Українське відеопривітання демонструє об'єкти матеріальної та нематеріальної спадщини України зі списку світової спадщини ЮНЕСКО. До його складу входить: Софійський собор, Києво-Печерська лавра, Резиденція митрополитів Буковини та Далмації (Чернівці), ансамбль історичного центру Львова та ансамбль собору Св. Юра, геодезична Дуга Струве, дерев'яні церкви Карпатського регіону в Україні та Польщі, стародавнє місто Херсонес Таврійський і його хора, букові праліси та давні ліси Карпат. До нематеріальної спадщини увійшли: традиція косівської розписної кераміки, козацькі пісні Дніпропетровщини, петриківський декоративний живопис як феномен української орнаментальної народної творчості.

Цей відеоролик записали до того, як Зеленський отримав позитивний тест на Covid-19, повідомляють в ОП.

16 листопада глава держави оприлюднив відеозвернення з нагоди 75-річчя ЮНЕСКО. В ньому він заявив, що Україна високо цінує важливу місію цієї організації для укорінення ідеї захисту миру в світі.

"Ми, українці, добре розуміємо мудрість цих слів зі Статуту ЮНЕСКО. Ми мали величезні втрати у тій війні. І зараз захищаємо нашу свободу. Ми високо цінуємо та підтримуємо важливу місію ЮНЕСКО. ЮНЕСКО відіграє унікальну роль у захисті світової спадщини, щоб ми могли передати її наступним поколінням. Україна пишається об'єктами та місцями, що увійшли до переліку Світової спадщини".

ЮНЕСКО - спеціалізована установа Організації Об'єднаних Націй у галузі освіти, науки і культури. Статут ЮНЕСКО був підписаний 16 листопада 1945-го. Україна приєдналася до організації у 1954-му.

9 листопада в президента Володимира Зеленського та керівника Офісу президента Андрія Єрмака виявили коронавірус. Радник керівника ОП Михайло Подоляк повідомив, що президент та голова ОП, які лікуються від Covid-19, перебувають в ізольованих палатах лікарні "Феофанія".

12 листопада хворий на коронавірус Зеленський записав відеозвернення з лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський запустив міжнародний флешмоб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі