четвер, 24 лютого 2022 01:19

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Зеленський записав чергове відеозвернення: російською закликав жителів країни-агресора одуматися

Зеленський записав чергове відеозвернення: російською закликав жителів країни-агресора одуматися
Зеленський записав чергове звернення до українців. Фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський записав чергове відеозвернення.

Більшість відео він говорив російською з жителями РФ, повідомляє Gazeta.ua.

В українській частині звернення Зеленський повідомив про стан справ в Україні, що сталися за 23 лютого: введення надзвичайного стану, додаткове фінансування оборони України, підтримка іноземних партнерів.

Він заявив, що ініціював розмову з Путіним, але не отримав відповіді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до повномасштабного вторгнення в Україну в найближчі 48 год. - ЗМІ

Потім він перейшов на російську і звернувся до жителів РФ.

"Український народ вільний. Він пам'ятає про своє минуле – і сам будує своє майбутнє. Будує, а не руйнує, як розповідають вам щодня по телевізору. Україна у ваших новинах та Україна в реальному житті – це дві абсолютно різні країни. І головна їхня відмінність у тому, що наша – справжня", сказав він.

"За що ви воюватимете? І з ким? Багато хто з вас бував в Україні. У багатьох із вас є рідні в Україні. Хтось навчався в українських вишах. Дружив із українцями. Ви знаєте наш характер. Ви знаєте наші принципи. Вам відомо, чим ми цінуємо. То ж прислухайтеся до себе. До голосу розуму. До здорового глузду. Почуйте нас. Народ України хоче миру. Влада України хоче миру. Хоче – і робить. Робить усе, що може".

"Нам не потрібна війна, ні холодна, ні гаряча, ні гібридна. Але ми захищатимемося. Наступаючи, ви бачитимете наші обличчя, а не спини", повідомив президент України.

"Хіба може підтримувати нацизм народ, який за перемогу над нацизмом віддав 8 мільйонів життів?", - запитав Зеленський.

"З вами [громадянами Росії] нас поділяє понад дві тисячі кілометрів загального кордону. Вздовж неї сьогодні стоять ваші війська, майже 200 тисяч солдатів, тисячі бойових машин. Ваше керівництво схвалило їх крок уперед, на територію іншої країни. І цей крок може стати початком. великої війни на європейському континенті. Про те, що може статися день у день, говорить сьогодні весь світ", заявив президент.

Я дякую всім державам, які підтримали Україну. Не називаю вас поіменно — не хочу, щоб деяким було соромно. Не знаю, як вони зможуть пояснити свої дії двом убитим і трьом пораненим вже сьогодні в Україні солдатам.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський записав чергове відеозвернення: російською закликав жителів країни-агресора одуматися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі