пʼятниця, 04 вересня 2020 11:42

Зеленський відкрито кинув виклик НАБУ й антикорупційним органам

Зеленський відкрито кинув виклик НАБУ й антикорупційним органам
Президент направив фігуранта справи НАБУ займатися євроінтеграцією. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський увів фігуранта справи НАБУ про захоплення державної влади, голову Державної судової адміністрації Зеновія Холоднюка до складу комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України. Про це повідомив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін.

"Якщо Зеленський не звільнить відповідального за цей треш заступника Єрмака, значить - це було свідоме рішення президента, а не чиясь підстава.

Це буде останній цвях утруну історії про чесного Зеленського, якого обманює підступний Єрмак", - написав Шабунін у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вовка боятись - у президенти не ходити" - активісти прийшли до Зеленського

"Зеленський відкрито кинув виклик НАБУ й антикорупційним органам.

Це просто нахабство з боку президента. Уявіть собі: президент доручив євроінтеграцію суддівському чиновнику, який домовився про фальсифікації судових рішень з Окружним адмінсудом, щоб усунути інших конкурентів на свою посаду", - заявив журналіст Юрій Бутусов.

"Отже, маски скинуто. Зеленський показав, на чиєму він боці. Холоднюка президент направив здійснювати євроінтеграцію. Зеленський чудово знає цю справу, прекрасно знає, хто такий у цій справі Холоднюк. Ще краще знає про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак, який, згідно з текстом указу, підготував список учасників комісії.

Так що будете слухати наступного разу розмови Володимира Олександровича про боротьбу з корупцією - тикайте йому його власний указ, у цьому документі про Зеленського і про його боротьбу з корупцією сказано все", - цитує Бутусова Цензор.нет.

У липні голові ОАСК Павлу Вовку, низці суддів та голові Державної судової адміністрації НАБУ повідомили про підозру у створенні злочинної організації і захопленні влади. Підозри складено на ґрунті записів розмов у кабінеті Вовка, частину яких опублікували торік. У приміщенні суду провели обшуки.

Павла Вовка підозрюють у створенні злочинної організації, захопленні державної влади, зловживанні впливом і втручанні в діяльність державних діячів, створенні штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відкрито кинув виклик НАБУ й антикорупційним органам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі