неділя, 04 вересня 2022 22:54

Зеленський у зверненні говорив про санкції для росіян, Крим та вибух у Чернігові

Зеленський у зверненні говорив про санкції для росіян, Крим та вибух у Чернігові
Президент Володимир Зеленський нагадав про затримання Нарімана Джеляла. Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський нагадав, що сьогодні річниця затримання першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Він говорив про репресії у Криму.

"Російська присутність у нашому Криму перетворила його на одне з найбільш небезпечних і невільних місць у Європі. І пан Джелял хотів зробити все, щоб змінити це – щоб повернути у Крим нормальне життя, щоб повернути Україну", – каже Зеленський.

У розмові з президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн президент закликав прискорити надання фінансової допомоги Україні. Говорили про санкції проти росіян.

"Якщо громадяни Росії підтримують терор проти України, проти всієї Європи, якщо вони мовчки спостерігають за геноцидом в Україні, то вони не повинні мати можливість використовувати Європу для розваг і веселощів. Це важлива моральна річ. Європа – це територія цінностей, а не "Діснейленд" для прихильників терору. І візові обмеження точно це продемонструють. Вільний світ має спонукати росіян до дій – до дій проти тих, хто розпочав цю війну", – каже він.

Зеленський сьогодні отримав доповідь про те, що затримали двох осіб, які причетні до трагічного інциденту в Чернігові.

"Той, хто дав наказ відвезти бойову зброю на публічний міський захід. І той, хто дозволив дитині взяти зброю до рук. Кримінальне провадження – у Державного бюро розслідувань", – повідомив Зеленський.

У жовтні 2021 року російські окупанти відвезли Джелялова з СІЗО у відділення психлікарні. Начебто для проведення експертизи.

Нарімана Джелялова та ще чотирьох кримських татар затримали 3-4 вересня. Звинуватили у диверсії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у зверненні говорив про санкції для росіян, Крим та вибух у Чернігові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі