субота, 09 липня 2022 00:51

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський у вагоні розповів про свою поїздку на Дніпропетровщину

Зеленський у вагоні розповів про свою поїздку на Дніпропетровщину
Президент України Володимир Зеленський записав вечірнє відеозвернення прямо у вагоні поїзда. Фото: РБК

Президент України Володимир Зеленський 8 липня працював на виїзді – у Дніпрі та в області, у Кривому Розі. Був на передових позиціях нашої оборони.

Заслухав доповіді командирів, подякував від імені всіх українців нашим хлопцям і дівчатам, які тримають область, повідомив він у вечірньому відеозверненні, інформує Gazeta.ua.

"Вручив "Золоту Зірку" Герою України підполковнику Олегу Грудзевичу – командиру танкового батальйону. Завдяки його особистій хоробрості підрозділ без втрат вийшов з оточення і в бою знищив російську диверсійну групу. Дуже сильна людина, відчувається", – сказав президент.

Відвідав у Дніпрі знамениту лікарню імені Мечникова. Особисто подякував нашим особливим героям – усім лікарям, медичним сестричкам, які щоденно і з 24 лютого, і з 2014 року рятують наших військових, цивільних після поранень.

"Вони надзвичайно успішні на своїй передовій і подарували другий день народження, зберегли життя тисячам наших людей", – заявив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін в істериці почав "лякати" Україну

Президент вручив державні нагороди нашим захисникам, які відновлюються після поранень.

Провів усі необхідні наради з керівниками Дніпропетровщини в цілому й Криворізького району зокрема – як військовими, так і цивільними.

"Посадовці повинні робити не просто все можливе, а значно більше, ніж навіть можливо, щоб і в таких воєнних умовах гарантувати людям нормальний рівень життя", – сказав президент.

Також він нагадав, що в 24-й раз і вперше поблизу передової звернувся до світових парламентів – в цей раз це був парламент Словенії. \

"Ці звернення – не про політику, а про захист нашої свободи – спільної, до речі, – а отже, ми прийдемо до того, що одного дня зможу сказати: усі 27 парламентів Євросоюзу чують боротьбу за свободу краще, ніж будь-які російські маніпуляції", – сказав Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський у вагоні розповів про свою поїздку на Дніпропетровщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі