четвер, 20 травня 2021 08:30

Зеленський склав присягу президента
8

Фото: Сергій Старостенко

20 травня 2019 року Володимир Зеленський склав присягу президента України.

О 9:57 він прийшов на площу біля парламенту. Люди аплодували і робили фото. Зеленський вітався. Червоною доріжкою пройшов у Верховну Раду.

"Ми збудуємо країну інших можливостей. Де всі рівні перед законом, де є чесні та прозорі правила гри. Одні для всіх. А для цього до влади повинні прийти люди, які будуть служити народу.

І я дуже хочу, щоб у ваших кабінетах не було моїх зображень. Бо президент – не ікона, не ідол, президент – це не портрет. Протягом свого життя я намагався робити все, щоб українці усміхалися. Це була моя місія. Тепер робитиму все, щоб українці принаймні більше не плакали", - сказав Зеленський.

Через рік Зеленський дав велику пресконференцію. Низці ЗМІ відмовили в акредитації. В Офісі президента це пояснили карантинними заходами.

Журналістів зібрали на галявині біля Маріїнського палацу. Зеленський відповідав на запитання три години.

Автор: president.gov.ua
  На галявині виставили дві великі літери "ЗЕ"
На галявині виставили дві великі літери "ЗЕ"

Що говорив президент можна прочитати ТУТ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 скандалів, які трапилися за два роки президентства Зеленського

Зеленський боїться журналістів

Володимир Зеленський ніколи і не був відкритим для українських медіа, каже у коментарі Gazeta.ua публіцист Сергій Руденко.

"У 2019 році під час передвиборчої кампанії Зеленський практично не з'являвся на публіці перед журналістами, у телеефірах. Замість нього ходили дублери Разумков, Стефанчук. Ті, хто вів кампанію.

Тому цілком очевидно, що, прийшовши до влади, Зеленський так само не любить медіа, як він не любив їх два роки тому. Він має страх перед ЗМІ, страх невивчених уроків. Йому постійно створюють інформаційну ванну, щоб відповідав виключно на ті запитання, відповіді на які знає", - каже Сергій Руденко.

Новий прессекретар навряд чи змінить ситуацію, вважає експерт.

"Він може стати ще одним дублером Зеленського.

Комунікації між президентом і медіа - це комунікації, які напрацьовуються роками. Хіба що новим прессекретарем стане наприклад Олександр Мартиненко, у якого є досвід роботи за президентства Кучми. Тоді можливо співпраця відлагодиться

На жаль, від небажання Зеленського спілкуватися із пресою ми не бачимо повноцінної роботи президента з медійними ресурсами. Зеленський сприймає медіа, як своїх ворогів. Не пам'ятаю жодного його спокійного спілкування із журналістами за ці два роки", - говорить Сергій Руденко.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський склав присягу президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі