вівторок, 02 квітня 2024 14:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський сказав про спецтрибунал над Росією і що має знати наступник Путіна

Зеленський сказав про спецтрибунал над Росією і що має знати наступник Путіна
Відбувається робота щодо конфіскації російських активів і прибутків від них, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Україна дуже цінує лідерство Нідерландів у просуванні ідеї спеціального трибуналу щодо злочину агресії Російської Федерації.

Також створюються системні інструменти, щоб компенсувати збитки, завдані внаслідок російської агресії. Про це сказав президент Володимир Зеленський під час звернення до учасників конференції "Відновлення справедливості для України" у Гаазі, повідомляє Gazeta.ua.

Зі слів президента, попереду багато роботи саме заради справедливості.

"Заради того, щоб зло остаточно програло - і фізично, у реальності, на полі битви, і так, щоб це було переконливо для людських сердець. І щоб кожен, хто потім прийде у російську владу після Путіна, знав: справедливість міцніша за мури Кремля", - сказав Зеленський.

"Тільки наша з вами спільна робота здатна це забезпечити", - звернувся президент до учасників конференції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заяву про завдані росіянами збитки можна буде подати через "Дію"

Зеленський подякував усім країнам і державним керівникам, міжнародним організаціям, громадським лідерам, представникам юридичної спільноти, які підтримують глобальну роботу щодо розслідування російських злочинів війни і притягнення винних до відповідальності.

"Усіх винних - від політичного та військового керівництва Росії до рядових виконавців", - заявив президент.

"Я впевнений, що для всього світу є важливою діяльність Міжнародного кримінального суду, який видав ордер на арешт Путіна й працює над поверненням повної справедливості всім, по кому вдарила ця війна: і дорослим, і дітям", - сказав Зеленський.

"Разом із багатьма країнами та лідерами працюємо для конфіскації російських активів та прибутків від них. Усе це має працювати для людей, яких Путін хотів знищити цією війною", - сказав президент.

Починає роботу Реєстр збитків, і критично важливо, щоб уже цьогоріч були створені також комісія з розгляду заяв та компенсаційний фонд як ключові елементи запланованого механізму відшкодування збитків, сказав Зеленський.

"Хай справжній мир повернеться швидше. І хай кожен, хто руйнує мир, справді боїться опинитися на лаві підсудних у Гаазі", - заявив президент України.

Потреби на відбудову України становлять майже $486 млрд, повідомляв у лютому прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У березні запрацював сайт міжнародного Реєстру збитків, завданих агресією РФ проти України.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сказав про спецтрибунал над Росією і що має знати наступник Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі