вівторок, 16 серпня 2022 19:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський розповів про розмову з директором ЦРУ

Зеленський розповів про розмову з директором ЦРУ
Вільям Бернс очолює ЦРУ з березня 2021 року. Фото: East News

Президент України Володимир Зеленський розповів про розмову з директором Центрального розвідувального управління США Вільямом Бернсом.

На зустрічі в січні Бернс "надсилав сигнали" про загрози життю Зеленського в разі повномасштабного вторгнення Росії. Про це Зеленський розповів в інтерв'ю The Washington Post.

Зеленський сказав, що "не готовий говорити про все, про що говорив Бернс".

Але основні сигнали директора ЦРУ були про загрози його життю.

Зі слів Зеленського, це були не перші сигнали. Вони надходили й від українських спецслужб, і від закордонних колег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти, начувайтеся: США завантажили боєприпаси для України

За пів року до початку повномасштабної російської агресії розпочалися військові навчання в Білорусі. Тоді Україна звернулася до партнерів, заявивши, що противник атакуватиме Гостомель та інші аеропорти навколо Києва, розповів Зеленський.

"Там тренувалися захоплювати чи бомбардувати головні об'єкти інфраструктури. Вони тренувалися, мали плани захопити аеропорт Бориспіль і так далі. Я не знаю, скільки років цим планам. Вони використовували карти й деякі їхні шляхи були такими ж, як у нацистів під час Другої світової війни. Тож сказати, що вони запланували тут щось унікальне, не можна. Все, що ми мали, було там", – розповів Зеленський.

У травні Зеленський повідомляв про 10 замахів на його життя.

Президент країни-агресорки РФ Володимир Путін обговорював з головою Чечні Рамзаном Кадировим убивство президента України, повідомляв секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський розповів про розмову з директором ЦРУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі