понеділок, 29 серпня 2022 21:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський про Росію: "Це ненажерливий алігатор"

Зеленський про Росію: "Це ненажерливий алігатор"
У розумінні Росії переговори – це ультиматум, сказав президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський порівняв країну-агресорку Російську Федерацію з ненажерливим алігатором.

У розумінні Росії переговори – це ультиматум, заявив президент під час звернення до учасників форуму у Словенії, повідомляє УНІАН.

"Будь-які перемовини потрібно, щоб обидві сторони хотіли. Це ще одна публічна брехня російської влади, вони не готові до перемовин, вони цього не хочуть. У їх розумінні перемовини – це ультиматум, в якому ми повинні визнати, що Донбас і Крим – це російські території", – сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна хоче повернути свої території.

Росіяни в публічній сфері вже говорять про те, що Україна нібито має визнати і тимчасово окуповані території півдня України російськими після того, як там проведуть так звані "референдуми", сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін відсторонив Шойгу від командування – британська розвідка

"Це просто алігатор з таким ненажерливим відчуттям всього чужого. Як би ви з ними не говорили, але вони все одно через півроку прийдуть за іншою нашою територією", – заявив президент.

Насправді Росія не настільки могутня та потужна, сказав Зеленський.

"Цю легенду про велику державність потрібно забути. І ми це на полі бою показуємо", – заявив президент.

Росія розпочала повномасштабну агресію проти України, тому що у 2014 році не "отримала по пиці" від світу за окупацію українського Криму. Зараз Україна "дає по пиці" Росії, переговори з РФ неможливі, сказав Зеленський.

За 187 днів Збройні сили України знищили 47,1 тис. російських окупантів, 4269 їхніх броньованих машин, 1947 танків, 234 літака і 203 гелікоптерів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський про Росію: "Це ненажерливий алігатор"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі