пʼятниця, 04 листопада 2022 00:30

Зеленський пояснив, що може послабити потенціал російської агресивності

Зеленський пояснив, що може послабити потенціал російської агресивності
Президент Володимир Зеленський: "Необхідні санкції проти Росії в IT-сфері". Фото: ОП

Міжнародна група експертів оприлюднила документ про необхідні санкції проти Росії в IT-сфері.

Це те, що справді може послабити потенціал російської агресивності, сказав президент України Володимир Зеленський у зверненні до українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застосування дронів Shahed-136 проти України має визначальний характер – Укроборонпром

Він вказав, що IT використовується Кремлем для: ракетного й дронового терору; виробництва військової техніки; кібератак і поширення дезінформації.

"Тобто це одна з опор російської війни проти України та свободи в усьому світі. Ми пропонуємо конкретний шлях, щоб зламати цю російську IT-опору", - наголосив президент.

Зеленський висловив упевненість в тому, що завдання буде виконано - відповідні нові санкції проти РФ точно будуть.

Влада Норвегії заявила про причетність російських спецслужб до організації польотів дронів над об'єктами інфраструктури країни.

Після того, як 19 жовтня затримали вже сьомого росіянина за запуск дронів, норвезький прем'єр-міністр Йонас Ґар Стере заявив, що за серією "неприйнятних" польотів дронів у країні стоять "іноземні розвідувальні служби". Про це передає RFE/RL.

Заступник начальника служби безпеки поліції Норвегії Гедвіг Мо був більш конкретним у своїх звинуваченнях на адресу Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пояснив, що може послабити потенціал російської агресивності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі