неділя, 24 липня 2022 00:25

Зеленський похвалив "мʼяку" ініціативу дружини

Зеленський похвалив "мʼяку" ініціативу дружини
23 липня в Києві відбувся другий щорічний Саміт перших леді та джентльменів, ініційований дружиною українського президента Оленою Зеленською. Фото: Укрінформ

У сучасному світі неможливо обходитися тільки звичною класичною дипломатією. Потрібна мʼяка сила, щире бажання різних суспільств допомогти державі, яка бореться за свою незламність і незалежність.

І з цього погляду Саміт перших леді та джентльменів став сьогодні дуже успішним. Про це сказав президент України Володимир Зеленський у своєму черговому звернені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США почули заклик першої леді давати зброю Україні – Зеленський

"Сьогодні в Києві відбувся вже другий щорічний Саміт перших леді та джентльменів. Цьогоріч він зібрав іще більше учасниць і учасників, ніж минулого року. Об'єднав Київ з Варшавою, Брюсселем, Лондоном і Вашингтоном. Об'єднав топових політичних і суспільних діячів інших країн та наших воїнів. Представників бізнесу, спорту й медіа. Письменників, зірок шоу-бізнесу, освітян, лікарів... ", - сказав президент.

Ініціатива першої леді України за два роки стала традиційним форматом – унікальним для світової дипломатичної практики, переконаний Зеленський

"Усі визнають потенціал м'якої сили. Але тільки Україні вдалося спрямувати її незламність, її потенціал у конкретну дипломатичну практик", - сказав він.

У суботу, 23 липня, в Києві відбувся вже другий щорічний Саміт перших леді та джентльменів, ініційований дружиною українського президента Оленою Зеленською.

Раніше Зеленська зустрілася з державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном у Вашингтоні. Також провела переговори з американською першою леді Джилл Байден.

За її словами, вона прибула до Вашингтона на запрошення Джилл Байден. Та відвідувала Україну в травні й спілкувалася з українцями, які постраждали від повномасштабного вторгнення Росії.

Зеленська 20 липня виступила у Конгресі Сполучених Штатів Америки. Дружина президента попросила у західних партнерів зброю для українських захисників.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський похвалив "мʼяку" ініціативу дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі