понеділок, 10 жовтня 2022 12:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський поговорив із Шольцом. Готується термінове засідання G7

Зеленський поговорив із Шольцом. Готується термінове засідання G7
Президент України Володимир Зеленський виступить на терміновому засіданні "Великої сімки". ФОТО: ОП

Президент України Володимир Зеленський переговорив із канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Домовилися про скликання термінового засідання "Групи семи".

Заплановано мій виступ, повідомив у Twitter Володимир Зеленський.

"Розповім про теракти з боку РФ. Ми також обговорили питання посилення тиску на РФ і допомоги у відновленні пошкодженої інфраструктури", - йдеться у дописі глави держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський терміново звернувся до українців на тлі масованих атак РФ

Термінове засідання "Великої сімки" стало необхідним після масованої ракетної атаки росіян по Україні, 10 жовтня. Із самого ранку ворог б'є по низці населених пунктів у різних областях України. Зокрема, ракетні атаки були нанесені по Києву, Дніпру, Львівщині, Хмельниччині, Вінниччині, Харківщині, Полтавщині.

G7 або "Вели́ка сі́мка", чи "Група Семи" — це міжнародний клуб урядів семи високорозвинених країн світу. Туди входять США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія та Канада. Лідери цих країн регулярно зустрічаються для обговорення спільних економічних проблем і намагаються узгоджувати свою економічну політику.

Члени "Великої сімки" головують у G7 по черзі. Із січня цьогоріч у міжнародному клубі головує Німеччина.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський поговорив із Шольцом. Готується термінове засідання G7». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі