понеділок, 05 березня 2018 16:01

"Заяви про нову зброю - стимул для Путіна, аби перемогти на виборах" - політолог

  Михайло Басараб: ми повинні розуміти, що Путін ворог і хизується не існуючими озброєннями. Фото: rozmova.wordpress.com
Михайло Басараб: ми повинні розуміти, що Путін ворог і хизується не існуючими озброєннями. Фото: rozmova.wordpress.com

Першого березня у своєму посланні до Федеральних зборів Володимир Путін заявив, що в Росії розроблений новий вид ядерної зброї. За словами президента РФ, країні довелося розробляти нове озброєння у відповідь на розширення можливостей протиракетної оборони США. Це порушує міжнародний договір про непоширення крилатих ракет малої і середньої дальності.

Пентагон заявив, що це старі розробки, які відомі США. Путін намагається представити нову зброю, але вона відома ще з часів Радянського Союзу. У Росії така політична традиції — вони повинна постійно показувати світові свою міць.

"Ця зброя — вигадка та яскрава картинка для інших. Фахівці вже встигли висміяти погрози Путіна, а США доволі спокійно відповіло на такі "погрози" з боку Кремля. Путін знову продемонстрував неадекватність. Свої заяви він адресував не до закордону, а своєму внутрішньому споживачеві, який не повинен сумніватися в бойовій готовності РФ. Путін усвідомлює, що у американців є досить інформації про типи, кількість зброї у Росії", - розповідає Gazeta.ua український політолог Михайло Басараб.

Заяви про нову зброю — це також додатковий стимул для виборців Путіна. Те, що він переможе у так званих виборах — нема ніякого сумніву. Питання лише в тому, з яким результатом він виграє — 70 чи 90 відсотків. Ми повинні розуміти, що він ворог і хизується неіснуючими озброєннями. З боку України повинна бути мінімізація будь-яких стосунків з Росією та здатність дати відсіч на будь-які погрози звідти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман відчув, що не є людиною Порошенка

Володимиру Путіну потрібен "заморожений" конфлікт на Донбасі, щоб створювати цим проблеми Україні. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав позафракційний народний депутат Віктор Чумак. За його словами, змін у війні на Донбасі цьогоріч не буде. Форма цієї війни буде, напевно, достатньо довгою.

Зараз ви читаєте новину «"Заяви про нову зброю - стимул для Путіна, аби перемогти на виборах" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі