середа, 02 липня 2014 08:05

Заява Коломойського щодо Медведука — це гра м'язами перед Порошенком - експерт

Заява Коломойського щодо Медведука — це гра м'язами перед Порошенком - експерт
Фото: topwar.ru

Олігарх Ігор Коломойський хоче, щоб президент Петро Порошенко рахувався з його інтересами. Тому й говорить про свою підтримку кандидатури Віктора Медведчука на посаду губернатора Донеччини.

"Це не що інше, як гра м'язами".

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив Директор центру політичних студій Віктор Таран.

"На сьогодні Петро Порошенко починає встановлювати свою вертикаль влади в країні, міняючи тих чи інших губернаторів. Зокрема, він хотів поміняти губернатора Одещини Палицю на Гончаренка. І на Харківщині хоче поставити свою людину", - зауважує експерт.

Такі дії, на його думку, не подобаються губернатору Дніпропетровщини — Ігорю Коломойському.

"Коломойський за час певного безвладдя став таким собі міні царем на південно східних теренах. Через Палицю він контролює Одещину, на Харківщині він бачить губернатором свого давнього товариша Кернеса. Сам Коломойський закріпився на Дніпропетровщині. До його сфери впливу також входять добровольчі батальйони "Азов" та "Дніпро". Він їх фінансує. І, коли пішли сигнали від Порошенка про те, що він хоче змінити Палицю, а на Харківщині поставити свого губернатора, а не Кернеса, то Коломойський почав грати м'язами. Він робить відповідні заяви з позиції сили. Йдеться про його пропозицію зробити Медведчука губернатором Донеччини", - зазначає Таран.

Таким чином, за словами експерта, олігарх вимагає, щоб президент враховував його інтереси.

"Своєю заявою Коломойський ніби говорить Порошенку: "Якщо ти не будеш зі мною рахуватися, враховувати мої політичні чи економічні інтереси, то хто знає, може ми (команда Коломойського — ред.) почнемо грати в іншу сторону". Це не більше, ніж гра м'язами", - сказав політолог.

Він також додав, що добровольчий батальйон "Донбас" також входить до зони впливу Коломойського і пікет добровольцями Адміністрації президента - "це було таке собі вітання зі сходу Порошенку", - додав експерт.

Нагадаємо, що голова Дніпропетровської ОДА Ігор Коломойський впевнений, що призначення Віктора Медведчука губернатором Донецької області - це останній шанс уникнути повномасштабної війни на Донбасі.

"Я не просто за призначення Медведчука губернатором Донецької та Луганської областей - я агресивно зараз за це виступаю. І якщо вожді сепаратистів не погодяться з його кандидатурою - це означає, що вони послали кума Путіна", - сказав Коломойський у телефонній розмові з гендиректором "1+1" Ткаченком.

Зараз ви читаєте новину «Заява Коломойського щодо Медведука — це гра м'язами перед Порошенком - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі