четвер, 16 вересня 2021 11:10

Завтра знову зриватимуть судову реформу - Шабунін

Завтра знову зриватимуть судову реформу - Шабунін
Активіст заявив про судову мафію. Фото: pixabay.com

Завтра Пленум Верховного суду планує розглянути звернення Вищої ради правосуддя щодо неконституційності судової реформи. Про це повідомив голова громадської організації Центр протидії корупції Віталій Шабунін.

"Наступний крок по зриву судової реформи судова мафія планує зробити 17 вересня", - написав Шабунін у Telegram.

Активіст заявив, що голова Верховного суду Валентина Данішевська "доповідатиме з цього питання і спробує переконати Пленум підтримати ВРП і звернутися до КСУ щодо неконституційності судової реформи".

"Данішевська бігала по міжнародниках, навіть у Брюсель їздила, щоб переконати їх не підтримувати негайне очищення ВРП. Попри її старання, міжнародні партнери підтримали реформу й делегували експертів.

Коли всі попередні зусилля провалилися, судова мафія заблокувала судову реформу руками Ради суддів", - написав Шабунін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на блокування судової реформи

13 вересня 2021 року Рада суддів заблокувала судову реформу - запуск Етичної ради.

13 липня Верховна Рада ухвалила закон про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Наступного дня - закон про порядок обрання на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів ВРП.

Передбачається створення Етичної ради, яка перевірятиме членів і кандидатів до ВРП. Вона має складатися з трьох представників суддів і трьох міжнародних експертів.

Президент Володимир Зеленський підписав закони про реформування ВККС і ВРП 3 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Завтра знову зриватимуть судову реформу - Шабунін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі