понеділок, 19 жовтня 2009 15:40

Завтра депутати почнуть з підвищення соціальних стандартів

Завтра депутати почнуть з підвищення соціальних стандартів
Парламент завтра почне роботу не з відміни депутатської недоторканності, а з розгляду в другому читанні проекту закону про підвищення соціальних стандартів. Про це на прес-конференції заявив перший віце-спікер Олександр Лавринович.

Лавринович підкреслив, що рішення про розгляд даного законопроекту в другому читанні першим питанням було ухвалене раніше в пленарному режимі. Окрім цього, буде розглянута низка проектів про мораторій на підвищення цін і тарифів, державне регулювання цін на споживчі товари, а також інші законопроекти соціального характеру.

Після цього парламент розгляне проект постанови про призначення позачергового вибору депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів. І тільки тоді в сесійний зал планується запросити Генерального прокурора і Міністра внутрішніх справ з інформацією про інцидент з неповнолітніми дітьми в Криму.

На порядку денному значиться ще одне питання - пропозиції Президента згідно із законом про внесення змін до Бюджетного кодексу.

Що стосується відміни депутатської недоторканності, то проект закону N1375, можливо, розглядатиметься в другій половині дня, - після того, як буде вирішено питання напряму до Конституційного Суду п"яти проектів змін в Конституцію.

"Є повне розуміння (парламентаріїв з порядку денного). І при підведенні підсумків ніхто не заперечував проти того, щоб проект закону N1375 розглядався в пакеті проектів законів про внесення змін до Конституції", - сказав Лавринович.

Нагадаємо, раніше БЮТ запропонував почати завтрашній день у Верховній Раді з відміни депутатської недоторканності, щоб поставити народних депутатів в рівні умови з тими, у кого до них є які-небудь претензії. Кадрові питання з парламенту відкликані. Про це заявив заступник лідера фракції БЮТ у Верховній Раді Андрій Кожем"якін. За його словами, проект закону про відміну депутатської недоторканності N1375, поданий депутатами від фракцій БЮТ і НУНС, вже набрав 226 голосів і направлений в КСУ. "На сьогоднішній день нічого нам з вами не заважає завтра першим поставити це питання і почати знімати з народних депутатів недоторканність", - сказав він.

Кожем"якін уточнив, що необхідність відміни депутатської недоторканності обумовлена, зокрема, звинуваченнями, що прозвучали в адресу народних депутатів минулого тижня. "Є підозри, що у нас ще з"являться народні депутати-канібали, народні депутати-терористи і народні депутати-злодії в законі", - відзначив він, коментуючи скандал з розбещенням неповнолітніх в Криму, передає ЛІГА.

Зараз ви читаєте новину «Завтра депутати почнуть з підвищення соціальних стандартів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі