середа, 08 січня 2020 11:47

Завдяки санкціям США газову угоду уклали на вигідних для України умовах – Пристайко

Завдяки санкціям США газову угоду уклали на вигідних для України умовах – Пристайко
Пристайко вважає, що санкції США допомогли Україні укласти вигіднішу транзитну угоду. Фото: bild.de

Міністр закордонних справ України підкреслив, що укласти контракт із Росією на транзит газу на вигідніших умовах допомогли американські санкції.

Вадим Пристайко розповів в інтерв'ю німецькому виданню Bild, що Україні вдалося досягти транзитних домовленостей із Росією завдяки санкціям США проти трубопроводу "Північний потік-2".

"Це дуже чутливе питання, оскільки ми, з одного боку, поважаємо те, що Німеччина робить для нас, і не були в захваті від того, що проєкт в Німеччині може потрапити під санкції. З іншого боку, ми завжди говорили, що це поганий проєкт для Німеччини, ЄС та України", – розповів очільник МЗС, маючи на увазі проєкт трубопроводу "Північний потік-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закон США про європейську енергобезпеку втрачає актуальність, оскільки Україна возз'єднується з РФ - Forbes

За словами Пристайка, після введення санкцій проти "Північного потоку-2", Україна змогла укласти угоду про транзит на вигідніших умовах порівняно з тими, на яких наполягала РФ. Зокрема, російська сторона наполягала на контракті терміном на рік "на надзвичайно поганих умовах".

За словами Пристайка, Україна не довіряє РФ, оскільки та продовжує агресію на Донбасі, незважаючи на домовленості нормандського саміту.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки санкціям США газову угоду уклали на вигідних для України умовах – Пристайко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі