середа, 28 жовтня 2020 14:34

Заступник Разумкова назвав рішення суду щодо невірогідного декларування дном

Заступник Разумкова назвав рішення суду щодо невірогідного декларування дном
За словами Стефанчука, виникає запитання: "Чи такий Конституційний суд потрібен Україні?" Фото: Facebook/ Руслан Стефанчук

Рішення Конституційного суду про скасування кримінальної відповідальності за невірогідне декларування - "це дно як із юридичного, так і з людського погляду".

Про це написав перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський пообіцяв повернути відповідальність за невірогідне декларування

"У різні часи Конституційний суд України "відзначався" то третім строком Кучми, то скасуванням кримінальної відповідальності за незаконне збагачення. Однак те, що сталося сьогодні, - це дно як із юридичного, так і з людського погляду", - наголосив Стефанчук.

Заступник голови ВР додав, що тепер постають запитання: чи такий Конституційний суд потрібен Україні? Чи цього ми очікуємо від органу конституційної юрисдикції, що покликаний забезпечувати верховенство Конституції України?

Він також подякував тим суддям, які, проявивши волю, не проголосували за "це ганебне рішення".

27 жовтня Конституційний суд визнав неконституційною статтю, яка передбачає покарання за невірогідне декларування. КСУ ухвалив рішення за конституційним поданням депутатів від ОПЗЖ і групи "Партія "За майбутнє".

Представник президента у КС Федір Веніславський заявив, що Конституційний суд, ухвалюючи рішення про скасування кримінальної відповідальності за невірогідне декларування, діяв, порушуючи регламент, та в умовах конфлікту інтересів.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Разумкова назвав рішення суду щодо невірогідного декларування дном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі