середа, 04 липня 2012 10:57

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Запитань до президента нема. Є вимога — закон про імпічмент" — Яценюк

"Запитань до президента нема. Є вимога — закон про імпічмент" — Яценюк
З таким самим успіхом можна було голосувати у фан-зоні, зауважує Яценюк Фото: segodnya.ua

Під Українським домом кілька тисяч людей продовжують протестувати проти прийняття "мовного" закону.

Після 10 ранку до Українського дому автобусами підвезли додатково кілька сотень бійців Беркуту. Крім того обмундировані міліціонери стоять по кілька десятків у підземних переходах під Європейською площею та у прилеглих вулицях.

Серед натовпу людей вирізняються активністю Тягнибок та Яценюк. Запевняють, що президент зможе увійти у будівлю хіба що через якийсь невідомий їм чорний вхід, бо зовнішні входи депутати та демонстранти поперекривали.

"Варіанти два — або президент проходить через чорний вхід, ховаючись від киян, або відкрито заявляє, що нечесно прийнятий закон підписувати не буде. Ми відстоюємо своє право на мирні зібрання. Вночі відбили атаку беркута — відіб'ємо і тепер. Вони сподівалися, що буде мало людей, а бачите скільки прийшло. Запитань до президента нема. Є вимога — закон про імпічмент президент. А щодо "мовного" закону, то це не закон, а якийсь незрозумілий акт. Хтось тиснув якісь кнопки... З таким самим успіхом можна було голосувати у фан-зоні", - наголосив Яценюк.

На запитання про спікера Верховної Ради Яценюк відповів: "Литвин подав у відставку, бо ми праві".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада ухвалила мовний закон

Як передає кореспондент Gazeta.ua, на будь-яку активність міліції люди вигукують "Ганьба!". Крім того кричать "Слава Україні!", "Стоїмо!" і іноді співають державний гімн.

О 10:45 міліція взяла будинок у тісне кільце, обступили у три ряди.

Зараз ви читаєте новину «"Запитань до президента нема. Є вимога — закон про імпічмент" — Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі