середа, 08 липня 2020 20:22

Замість Вакарчука з'явилась новий нардеп від "Голосу"

Замість Вакарчука з'явилась новий нардеп від "Голосу"
Аліна Свідерська закінчила британський Кембридж. Фото: Facebook.com/kateryna.bsl

Замість Святослава Вакарчука зареєстрували нового народного депутата від партії "Голос".

У середу на засіданні Центральна виборча комісія визнала обраною народним депутатом у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Аліну Свідерську.

У зв'язку з надходженням до ЦВК рішення позачергового з'їзду політичної партії "Голос" та витягу із протоколу цього з'їзду про дострокове припинення Вакарчуком повноважень нардепа.

31-річна Аліна Свідерська - юристка, правозахисниця і громадський діяч. Закінчила британський Кембридж з дипломом магістра права.

Є дружиною колишнього міністра оборони Андрія Загороднюка.

Зараз фракція "Голос" у Верховній Раді нараховує 19 нардепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи втримається "Голос" без Вакарчука в Раді

18 червня Верховна Рада провалила постанову про дострокове припинення повноважень народного депутата від "Голосу" Святослава Вакарчука.

"За" проголосували лише 175 народних депутатів. Зокрема, "за" голосували "Європейська солідарність", "Голос", "Батьківщина". Майже не дала голосів ОПЗЖ. "Слуга народу" - лише 97.

На що Вакарчук відповів, що спочатку вийде з фракції, а потім буде виключеним з'їздом партії з виборчого списку. "Що, згідно з Конституцією, автоматично призведе до втрати мною депутатського мандату", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Замість Вакарчука з'явилась новий нардеп від "Голосу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі