четвер, 18 червня 2020 21:16

Закрили три справи проти Порошенка

Закрили три справи проти Порошенка
Повідомили про закриття справ. Фото: ЄС

Закрили 3 кримінальні провадження, в яких фігурував п'ятий президент України Петро Порошенко.

Минулого тижня внесено відомості про закриття до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це на брифінгу 18 червня повідомила генеральний прокурор Ірина Венедиктова, передає "Гордон".

"Виробництва щодо призначення прем'єр-міністра за відсутності коаліції, втручання в діяльність Окружного адміністративного суду Києва, призначення членів Вищої ради правосуддя були закриті за відсутністю складу злочину. Всі ці виробництва були внесені в ЕРДР за заявою Андрія Портнова" - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увімкнули задню: прокуратура просить не заарештовувати Порошенка

Кримінальне провадження, в рамках якого Порошенку повідомили про підозру, було розпочато за заявою глави Служби зовнішньої розвідки.

"У цьому вся різниця. Коли заяву про злочин подає глава зовнішньої розвідки, то, напевно, і слідча, і судова перспектива зовсім інша", - зазначила Венедиктова.

Печерський райсуд Києва відклав обрання запобіжного заходу п'ятому президенту Петру Порошенку. Відповідне рішення оголосив суддя Сергій Вовк.

Зараз ви читаєте новину «Закрили три справи проти Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі