понеділок, 18 грудня 2017 11:05

Законопроект "Купуй українське" ламає ProZorro - ЄС

Законопроект "Купуй українське" ламає ProZorro - ЄС
Фото: The Kiev Times

Ухвалений парламентом в першому читанні законопроект "Купуй українське, плати українцям" послаблює систему держзакупівель ProZorro і суперечить торговим зобов'язанням України.

Про це сказав глава представництва Європейського союзу в Україні Хьюг Мінгареллі в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Цей законопроект порушує взяті Україною зобов'язання як в рамках ЗВТ з ЄС, так і СОТ. Він також послаблює створену в Україні систему державних закупівель ProZorro. Це буде коштувати чималих грошей державному і місцевому бюджетам і ускладнить участь малих і середніх підприємств в системі держзакупівель.

Ми сподіваємося, що цей законопроект не дійде до другого читання", - сказав Мінгареллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ProZorro вдосконалять за формулою "Купуй українське, плати українцям"

Верховна Рада 7 грудня ухвалила в першому читанні законопроект №7026 про обов'язковий облік місцевої складової для держзакупівель - "Купуй українське, плати українцям".

Автори законопроекту пропонують ввести в процедуру публічних тендерів певних груп товарів (поки що не визначених) обов'язкову оцінку їхньої "місцевої складової" і обирати переможцями тендерів тих учасників, хто доведе більший відсоток "складової", навіть за умови вищої ціни.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект "Купуй українське" ламає ProZorro - ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі