вівторок, 14 травня 2013 13:38

Законопроект по сексменшинах зняти з розгляду ВР запропонував Єфремов

Законопроект по сексменшинах зняти з розгляду ВР запропонував Єфремов
Єфремов: "На сьогодні ми не готові голосувати за цей законопроект". Фото: dt.ua

Скандальний законопроект №2342 щодо запобігання дискримінації було знято з розгляду Верховною Радою за пропозицією лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Про це журналістам у парламенті розповів сам Єфремов.

Він переконаний, що розглядати цей законопроект не було сенсу, оскільки за нього все одно не набралося б голосів.

"Недостатньо депутатів, які за нього проголосують. Тому свідомо витрачати час на розгляд закону, який не отримає підтримки, певно, немає сенсу. Тому, знаючи про це, я звернувся на Погоджувальній раді до керівника парламенту і він (Володимир Рибак) узгодив це питання і зняв його з розгляду", - пояснив "регіонал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада перенесла розгляд законопроекту щодо сексменшин

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи недостатньо депутатів саме від Партії регіонів, Єфремов підкреслив: "Його підтримують не всі фракції і не всі депутати в усіх фракціях".

Голова фракції ПР також розповів, що депутати просили Європейський Союз вирішити це питання (щодо протидії дискримінації) іншим чином.

"Там йдеться про різні речі. Та коли ми запропонували нашим колегам із ЄС, що давайте ми просто перепишимо норми, які існують у Конституції, та чомусь на сьогодні це підтримку не знайшло. Вони (у ЄС) чомусь хотіли саме конкретизувати у цілих низках напрямків. На сьогодні ми не готові голосувати за цей законопроект", - наголосив нардеп.

Нагадаємо, що законопроект №2342 "Про внесення змін до законодавчих актів України щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні" викликав резонанс у суспільстві, особливо щодо норми про дискримінацію сексуальних меншин. Однак цей законопроект є одним із так званих євроінтеграційних, на якому наполягає саме Європейський Союз.

Зараз ви читаєте новину «Законопроект по сексменшинах зняти з розгляду ВР запропонував Єфремов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі