четвер, 18 серпня 2022 23:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Захід може зрадити Україну і допомогти Путіну – британський полковник

Захід може зрадити Україну і допомогти Путіну – британський полковник
Захід може допомогти Путіну у війні проти України - британський полковник. Фото: Слово і Діло

У України є всього три місяці, щоб запобігти можливій зраді і не дозволити Путіну виграти війну.

Війна може перейти у фазу "глибокої заморозки", а країни-союзники України почнуть тиснути на президента Володимира Зеленського, заявив колишній командувач британською армією полковник Річард Кемп, пише The Telegraph.

Путін роками готував для західних країн стратегічну пастку в дешевій російській енергії, вважає він.

"Його фінансування, дезінформація і агенти впливу в екологічному русі збільшили залежність від Росії, зігравши вирішальну роль у запобіганні видобутку сланцевого газу в Європі. Також у припиненні Німеччиною ядерної енергетики під сильним впливом партій зелених, які фінансувались Москвою", – вважає Кемп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни витрачають колосальні ресурси, щоб захопити хоч кілометр на Донбасі - Зеленський

Захід хоче звести до мінімуму економічний збиток через санкції. Країни-союзники України значно скоротили споживання газу серед побутових споживачів. Також ціни на газ можуть сильно злетіти. Це викличе масове невдоволення виборців, що може змусить політиків переглянути свою підтримку України і жорстким санкціям проти Росії.

"Путін знає, як посилити тиск до тих пір, поки європейські країни не здадуться, в тому числі шляхом повного відключення енергопостачання. З цією загрозою, що нависла над їх головами, він буде маніпулювати припиненням вогню на саміті G20 в листопаді, заявивши, що мир може наступити, якщо він отримає Донбас, Крим і захоплену ним територію вздовж південного узбережжя України", – пояснив британський військовий.

Переговори з Росією можливі лише в разі повного виведення окупаційних військ з території України, заявив президент України Володимир Зеленський.

За словами міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, під час сьогоднішньої зустрічі українську сторону не примушували до поступок для того, щоб завершити конфлікт.

Зараз ви читаєте новину «Захід може зрадити Україну і допомогти Путіну – британський полковник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі