пʼятниця, 31 травня 2019 14:45

Захід чекає на Зеленського у Брюсселі

Захід чекає на Зеленського у Брюсселі
Президент Володимир Зеленський відвідає Брюссель. Фото: president.gov.ua

Західні партнери України чекають на перший візит президента Володимира Зеленського до Брюсселю.

Про це заявила голова МЗС Швеції Маргот Вальстрьом на лекції у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, пише УНН

"Нам хочеться дізнатися більше, що нового керівництво має намір зробити, і які контакти ми можемо встановити між Європейським Союзом і Україною. Не так багато відомо досі, яким саме буде шлях вперед і про пріоритети. Хочемо знати про це", - сказала міністр.

Вона нагадала, що в Україні відбулись вільні та чесні вибори.

Багато може не відбутись до завершення парламентських виборів, тому Заходу потрібно допомогти Україні на цьому етапі, продовжила Вальстрьом.

"Ми раді, що перший візит нового президента буде до Брюсселю. З нетерпінням очікуємо, що буде там. Ми зможемо допомогти встановити порядок денний про наше співробітництво і підтримати Україну у продовженні реформ", - заявила дипломат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відхрестився від проросійських заяв бізнес-партнера

20 травня відбулася інавгурація шостого президента України Володимира Зеленського.

Під час своєї інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду 8 скликання. Кабінет міністрів закликав піти у відставку.

Зараз ви читаєте новину «Захід чекає на Зеленського у Брюсселі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі