середа, 22 червня 2022 11:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза з боку Білорусі: у МВС оцінили можливість повторної атаки на Україну

Загроза з боку Білорусі: у МВС оцінили можливість повторної атаки на Україну
Російський президент Володимир Путін проситиме самопроголошеного президента Білорусії Олександра Лукашенка долучитися до війни проти України. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Зараз скупчення військ на кордоні з Білоруссю недостатнє, щоб організувати новий прорив в Україну.

Поблизу українського кордону перебуває близько 4 тис. військовослужбовців з Білорусі, заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко в ефірі телемарафону 22 червня, передає Gazeta.ua.

"Ця кількість замала, якщо говорити про спроби прорватися на Київ, Чернігів або інший напрямок України. Говорити про те, що ми стоїмо на порозі масштабного наступу зі сторони Білорусі поки що, на щастя, не доводиться. Але ми змушені тримати достатньо великі частини й угруповання, щоб уникнути навіть теоретично цієї можливості", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ демонструє присутність, а Білорусь проводить розвідку на кордоні з Україною

Денисенко зауважив, що сьогодні, 22 червня, відбудеться зустріч президента Росії Володимира Путіна та білоруського диктатора Олександра Лукашенка у Мінську. Радник міністра не виключає, що саме на цій зустрічі Путін намагатиметься вкотре переконати Лукашенка залучити своє військо, аби допомогти Росії.

"Водночас я переконаний, що Лукашенко знову намагатиметься викрутитися", - додав він.

Від початку повномасштабної агресії Росія використовувала територію Білорусі як плацдарм для атак на Україну. Звідти 24 лютого наступали російські загарбники.

Для здійснення авіанальотів проти України російська армія використовує практично всі аеродроми Білорусі.

З Білорусі авіація РФ бомбардувала військові та цивільні цілі, обстрілювала територію України ракетами, здійснювала десантування, використовувала гелікоптери.

Майже 100% українців ненавидять самопроголошеного диктатора Білорусі Олександра Лукашенка.

Білорусь проводить масові військові тренування і навчання, на яких відпрацьовують "перехід з мирного на воєнний час". Заняття з бойової готовності білоруська армія розпочала 7 червня. Проводять також серед строковиків після чергового призову на військову службу й освоєння новим поповненням програми початкової військової підготовки.

Зараз ви читаєте новину «Загроза з боку Білорусі: у МВС оцінили можливість повторної атаки на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі