пʼятниця, 20 червня 2014 12:52

"Навіщо Порошенко зустрічається з тими, хто нікого не представляє?" - експерт

"Навіщо Порошенко зустрічається з тими, хто нікого не представляє?" - експерт

Частина ополченців на Донбасі складе зброю після оголошення мирного плану президента України Петра Порошенка, у якому закріплена позиція щодо роззброєння. Ймовірно це будуть місцеві.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив політолог Кость Бондаренко.

"Якась частина складе зброю, - каже політолог. - Потрібно врахувати, що левова частка людей, які воюють на Донбасі це місцеве населення. Очевидно у них є якісь свої ідеали, за які вони готові вмирати, і, мабуть, це потрібно врахувати. Можливо, владі потрібно почати обговорення з визначення ролі і місця Донбасу в новій системі відносин в Україні", - зазначив експерт.

На думку Бондаренка, воєнний конфлікт буде вирішуватися у кількох площинах.

"Перша площина - це стосунки між Україною та Російською Федерацією. Бо один із моментів не сприйняття української влади сьогодні є те, що Україна перебуває у конфлікті з РФ", - сказав політолог.

"Друга площина — це переговори між керівництвом АТО та польовими командирами ополченців. Сторони повинні вирішити питання припинення вогню. Тому що, коли говорять гармати, не можуть говорити дипломати.

Третя площина — переговори української влади з лідерами самопроголошених республік — ДНР та ЛНР. Вони мають відбутися на нейтральній території. Не виключено, що за посередництва якоїсь іноземної місії. Такі перемовини не будуть простими. Але вони потрібні", - вважає експерт.

Коментуючи вчорашню зустріч президента з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей Бондаренко відзначив: "Для чого зустрічатися з тими, хто нікого не представляє. Можна скільки завгодно говорити з Тарутою (губернатор Донеччини — ред.), але хіба він може щось вирішити?".

Нагадаємо, що 19 червня Порошенко зустрівся з представниками легітимної влади Донецької та Луганської областей, де говорив про свій план мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Порошенко зазначив, що для відновлення економіки Донбасу разом з партнерами з Євросоюзу розроблена програма створення робочих місць на сході України з перспективою інвестицій, і проект програми з економічної реконструкції регіону.

Зараз ви читаєте новину «"Навіщо Порошенко зустрічається з тими, хто нікого не представляє?" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі