четвер, 04 квітня 2019 14:39

За кордоном спроектували життя України з президентом Зеленським

За кордоном спроектували життя України з президентом Зеленським
Якщо Володимир Зеленський стане президентом, то підтримуватиме курс України на Захід, кажуть міжнародні експерти. Фото: УНІАН

Потенційна перемога Володимира Зеленського на виборах президента безпосередньо не вплине на економічну або фіскальну політику України, оскільки прем'єр і низка міністрів призначаються і підзвітні парламенту. Про це заявили у Міжнародному рейтинговому агентстві Moody`s.

Реформи, особливо антикорупційні, які проводяться зараз у країні, будуть значною мірою продовжені, як і було домовлено з зовнішніми партнерами, прогнозують там, пише "Інтерфакс-Україна"

Водночас ці стимули значно ослабнуть, якщо економічні та фінансові умови нормалізуються після президентських і парламентських виборів, оскільки незадоволений попит, імовірно, буде стимулювати економічну активність у приватному секторі, і політичні ризики можуть знизитися, що знову відкриє доступ до ринків.

"Отже, подальша програма МВФ, ймовірно, з'явиться тільки після періоду тривалих переговорів", – робить прогноз рейтингове агентство.

Гнучка платформа Зеленського пропонує простір для майбутніх переговорів, але він, ймовірно, зіткнеться з сильними перешкодами через опозицію в парламенті, де його політична сила наразі не представлена.

Політичні наслідки потенційного президентства Зеленського все ще залишаються неясними, оскільки немає визначеності щодо позиції його команди в ключових сферах політики.

В разі перемоги Зеленський, ймовірно, займе більш примирливу позицію щодо Росії, зберігаючи при цьому широко орієнтовану на Європейський Союз зовнішньополітичну позицію.

Однак повне зближення з РФ малоймовірне, оскільки Зеленський навряд чи погодиться на анексію Криму Росією і підтримає надання широкої автономії окупованим Росією частини Луганської і Донецької областей.

З урахуванням того, що нормалізація відносин може не відбутися, заборонні торгові обмеження залишатимуться в силі по обидва боки кордону, наголошується в коментарі агентства.

Невизначеність щодо поставок з Росії енергоносіїв також залишиться підвищеною незалежно від результатів другого туру виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чий електорат отримають Зеленський і Порошенко

ЦВК обробила 100 % протоколів дільничних виборчих комісій. Лідирує шоумен Володимир Зеленський, якого підтримали 30.24% виборців, а це майже 6 млн людей.

У 2-ий тур із ним виходить чинний глава держави Петро Порошенко. Його підтримали понад 3 млн виборців, що принесло 15.95%.

Зараз ви читаєте новину «За кордоном спроектували життя України з президентом Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі