середа, 06 жовтня 2010 10:37

З Кабміну "вилетять" Сівкович, Слаута і Тихонов - ЗМІ

З Кабміну "вилетять" Сівкович, Слаута і Тихонов - ЗМІ
Віце-прем'єри Володимир Сівкович, Віктор Слаута та Віктор Тихонов можуть позбутися своїх посад в Кабміні у зв'язку зі скасуванням політреформи.

Про це повідомляє Комерсант-Україна, посилаючись на свої джерела.

За словами співрозмовників видання в Адміністрації президента (АП), президент Віктор Янукович розглядає два варіанти зміни віце-прем'єрів. Відповідно до першого, у відставку будуть відправлені Володимир Сівкович і Віктор Тихонов. Другий варіант припускає, що замість Тихонова буде звільнений Віктор Слаута.

"Але Слаута з уряду не піде. Якщо це станеться, він буде призначений міністром аграрної політики", - повідомило джерело в АП.

Як відомо, зараз цю посаду обіймає член Партії регіонів Микола Присяжнюк, який також очолює Національну асоціацію виробників м'яса та м'ясопродуктів. Зміна першого віце-прем'єра не планується, стверджують джерела. Андрій Клюєв залишиться на своєму посту.

"Також збережуть свої посади Колесніков і Тігіпко. На користь зняття Слаути говорить той факт, що він курує напрямок, де є свій профільний міністр (Микола Присяжнюк - ред.)", - вважає джерело в АП.

Нагадаємо, Основний закон у редакції 1996 року, знову вступив у силу 30 вересня, передбачає, що в уряді має бути не більше трьох віце-прем'єрів.

На сьогоднішній день їх п'ять: Борис Колесніков - з питань Євро-2012, Володимир Сівкович - з питань національної безпеки і оборони, Віктор Слаута - з питань агропромислового комплексу (АПК), Сергій Тігіпко - з економічних питань, Віктор Тихонов - з питань регіональної політики .
Зараз ви читаєте новину «З Кабміну "вилетять" Сівкович, Слаута і Тихонов - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі