понеділок, 01 листопада 2021 06:00

Вибори в Україні: Харківщина лідирує за кількістю порушень

Вибори в Україні: Харківщина лідирує за кількістю порушень
Під час виборів найбільше порушень поліція зафіксувала у Харківській області. Фото: npu.gov.ua

Під час виборів в Україні слідчі розпочали чотири кримінальні провадження і склали три адміністративних протоколи.

Найбільше порушень зареєстрували в Харківській – 59, у Черкаській – 25 та Львівській областях – 10, повідомили в управлінні комунікації Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман агітував на Вінничині у день тиші

Здебільшого події стосувалися незаконної агітації – 36. Також невиконання рішення виборчої комісії, фотографування бюлетеня або виборчої документації, можливого підкупу виборців, незаконного знищення виборчої документації, порушення права на користування приміщеннями під час виборчої кампанії, порушення порядку ведення реєстрів виборців або виборчих комісій або списків виборців, фальсифікації виборчих документів або її спроба, незаконного використання виборчого бюлетеня (спроба або винесення виборчого бюлетеня. Таких порушень зафіксували від семи до одного", - сказано в повідомленні.

У поліції зазначають, що загалом день голосування відбувся без серйозних порушень виборчого процесу.

На Черкащині на виборчій дільниці в селі Деньги стався конфлікт між членами дільничної комісії та спостерігачем від одного із кандидатів.

Спостерігач намагався зірвати пломбу зі скриньки для голосування на дому.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Україні: Харківщина лідирує за кількістю порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі