четвер, 17 березня 2022 01:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог не досяг жодної стратегічної цілі - Генштаб

Ворог не досяг жодної стратегічної цілі - Генштаб
Генштаб повідомив оперативну інформацію. Фото: Facebook

Генштаб повідомив результати двадцять першої доби героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню.

Ворогом в повній мірі не досягнуто жодної стратегічної мети наступальної операції, йдеться в дописі в фейсбук.

За повної підтримки воєнно-політичного керівництва Республіки Білорусь окупант продовжує активно використовувати її територію для розміщення ракетних комплексів, нанесення ракетних ударів по території України та організації всіх видів забезпечення військ.Збройними силами ворога активно використовується аеродромна мережа і транспортна інфраструктура Республіки Білорусь.

Кораблі чорноморського флоту продовжують блокування судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

На Поліському напрямку ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні розвідки та намаганні організувати контрбатарейну боротьбу. Значних успіхів не має. В ході ведення бойових дій підрозділи 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу зазнали значних втрат в особовому складі й техніці та були вимушені передчасно задіяти резерви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Частини з Костроми, Камишина, Улан-Уде вже у пеклі. Туди ж відправиться морська піхота з Тихоокеанського флоту" - Резніков

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти намагаються закріпитися на раніше захоплених рубежах, здійснити перегрупування військ та поповнити запаси.

Противник намагається просунутися з Ізюму в напрямку Слов'янська. Успіху не має.

Після завданого підрозділами Збройних Сил України удару по аеродрому Херсон, який тимчасово перебувє під контролем ворога, окупанти намагаються здійснити перебазування техніки, що вціліла.

Впродовж доби 16 березня протиповітряна оборона України знищила більше 10 повітряних цілей РФ. Знищено три російські винищувачі Су-30см, один винищувач бомбардувальник Су-34, один літак не встановленого типу, два вертольоти та один БпЛА оперативно-тактичного рівня. В небі над Київщиною було збито Су-25 та підбито Су- 35 противника.

Зараз ви читаєте новину «Ворог не досяг жодної стратегічної цілі - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі