понеділок, 18 лютого 2019 00:08

Волкер: Росію не цікавить завершення війни на Донбасі

Волкер: Росію не цікавить завершення війни на Донбасі
Волкер розповів про Росію і Донбас. Фото: Кореспондент

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер заявляє, що Москва не виявляє зацікавленості в зустрічі з ним помічника президента Росії Владислава Суркова і не бажає вживати дій для врегулювання конфлікту на Донбасі під час президентської кампанії в Україні.

"Ми завжди за те, щоб зустрітися і поговорити. Росія не виявляє ніякого інтересу або прогресу з цього питання. За фактом вони сказали, що не хочуть нічого робити під час президентських виборів", – сказав Волкер агентству "Інтерфакс-Україна".

Спецпредставник повторив позицію США щодо необхідності втілити мінські домовленості про врегулювання на окупованій частині українського Донбасу, але при цьому визнав, що ці домовленості не працюють належним чином. "Вони ніколи не працювали добре, бо Росія відмовлялася їх імплементувати. Ніколи не було припинення вогню, відведення важкого озброєння або співпраці з цього питання", – пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США будуть вводити санкції проти агресії Росії в Україні

Курт Волкер як спецпредставник від США веде переговори про врегулювання ситуації на окупованій частині українського Донбасу, що виникла внаслідок гібридної російської агресії, з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, який відповідає в адміністрації Володимира Путіна за відносини з Україною і якого називають куратором підтримуваних і спрямовуваних Росією незаконних збройних сепаратистських угруповань "ДНР" і "ЛНР", що захопили частину Донецької і Луганської областей і визнані в Україні терористичними.

Зараз ви читаєте новину «Волкер: Росію не цікавить завершення війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі