четвер, 17 січня 2013 18:11

Влітку Україну через референдум затягнуть у Євразійський союз?

Влітку Україну через референдум затягнуть у Євразійський союз?
Сьогодні в уряді обговорювали референдум. Фото: glavred.info

Влітку може пройти референдум, на який винесуть питання змін до Конституції, що дозволить країні вступити в Євразійський союз.

Технічні питання майбутнього референдуму обговорювалися вчора на закритій нараді в Кабміні, повідомив "Коментарям" координатор Громадського руху "Спiльна Справа" Олександр Данилюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ще декілька подібних новацій, і не буде цього уряду" - Турчинов прогнозує перевибори

"Обговорювати технічні питання проведення референдуму (...) Є інформація про те, що це пов'язано з тим, що необхідно вносити зміни до Конституції України - так як і в Євразійському союзі, і навіть в Митному союзі необхідно делегування частини національного суверенітету. Так само можуть винести питання про повноваження Президента. Є інформація, що референдум планується на літо. Коли люди будуть відпочивати", - сказав він.

Сьогодні Кабінет міністрів ухвалив постанову № 16 "Деякі питання забезпечення підготовки і проведення всеукраїнського референдуму".

Документом, крім іншого, визначається механізм оплати або компенсації вартості послуг, наданих окружним і дільничним комісіям Всеукраїнського референдуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент і уряд, які декларують асоціацію з ЄС, мають на діях це доказати – Чалий

"Установити, що при підготовці та проведенні всеукраїнського референдуму оплата або відшкодування вартості послуг, наданих окружним і дільничним комісіям референдуму, а також відшкодування за умови незавершеного фінансування референдуму кредиторської заборгованості окружних комісій референдуму після закінчення терміну їх повноважень здійснюються відповідно до Порядку оплати або відшкодування вартості послуг, наданих окружним і дільничним виборчим комісіям під час підготовки та проведення виборів народних депутатів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2001 р. № 1713", - наголошується в постанові.

Зараз ви читаєте новину «Влітку Україну через референдум затягнуть у Євразійський союз?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

411

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі