середа, 12 березня 2014 21:21

"Влада" Криму не пустили на півострів помічника генсека ООН

"Влада" Криму не пустили на півострів помічника генсека ООН
Іван Шимонович Фото: ntv.ru

"Влада" автономної республіки Крим не пустили на півострів помічника генерального секретаря ООН з прав людини Івана Шимоновича. Про це повідомляє ИТАР-ТАСС.

"У добавок до логістичних труднощів, про які говорилося вчора, в тому числі обмежену роботу аеропорту (Сімферополя), Івану Шимоновичу було повідомлено владою, що його не можуть прийняти в Криму. Серед названих причин - складна ситуація на місці, а також неможливість забезпечити безпеку делегації", - заявив журналістам офіційний представник генсекретаря ООН Стефан Дужаррік.

За його словами, Шимонович "сподівався, що зможе сам відвідати Крим", але в даній обстановці готуватиме свою доповідь щодо ситуації з правами людини в Україні "на основі даних з джерел, у тому числі в дипломатичному співтоваристві, а також інформації від міжнародних та місцевих організацій".

Раніше на цьому тижні емісар ООН відвідав Київ і Харків. 12 березня він побував з візитом у Львові, де зустрівся з місцевою владою, омбудсменом, а також представниками громадянського суспільства.

Нагадаємо, 5 березня спеціального посланника генерального секретаря ООН Роберта Серрі, який приїхав з місією до Криму, захопили невідомі озброєні особи і змусили залишити територію півострова.

Зараз ви читаєте новину «"Влада" Криму не пустили на півострів помічника генсека ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі