пʼятниця, 04 січня 2013 15:33

Власенко не зміг передати Тимошенко новий дозиметр

Власенко не зміг передати Тимошенко новий дозиметр
Сергій Власенко каже, що старі дозиметри Тимошенко вже не підходять. Фото: obozrevatel.com

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко привіз своєї підзахисної дозиметр для вимірювання радіаційного фону, але поки не зміг їй його віддати. Разом з тим він підтверджує, що екс-прем'єру повернули два її старих дозиметра.

"Я привіз заводський дозиметр. У мене його поки не прийняли. Я намагався його віддати і буду намагатися зробити це ще раз. Є сенс передавати дозиметр тільки з рук в руки, в присутності, звичайно ж, співробітника пенітенціарної служби, щоб у них (пенітенціарної служби - gazeta. ua) не було питань. По-іншому передавати немає сенсу, тому що ми не знаємо, що вони зроблять з цими дозиметрами, що вкрутити, докрутити і т.д. Тому в присутності пенітенціарної служби ми готові це робити. Вони зараз - з їх слів - вирішують, чи можна зробити так. Поки відповідь негативна - з дозиметром я вийшов назад", - сказав Власенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Опозиції жбурнули те, що залишилося, і вони накинулися на ці посади"

Він повідомив, що співробітники Державної пенітенціарної служби (ГПтС) вручили Тимошенко 2 дозиметра, вилучені у неї раніше при обшуку. "Їй повернули два старих дозиметра, які у неї конфіскували. Ясно, що вони вже в незрозумілому стані. Але сам факт повернення свідчить про те, що дії по їх конфіскації були незаконними. Дозиметр не входить в перелік предметів, заборонених до користування", - сказав Власенко.

Як повідомлялося, 3 січня керівництво Качанівської виправної колонії № 54 (Харків) дозволило передачу екс-прем'єру Юлії Тимошенко приладу (заводського виготовлення) для вимірювання рівня радіаційного фону.

За даними прес-служби ГПтС, в той же день в приміщеннях ЦКБ № 5 "Укрзалізниці", де Тимошенко проходить курс лікування, в тому числі і в палаті екс-прем'єра в її присутності, фахівці профільного підприємства здійснили позачергове вимірювання радіаційного фону.

"Рівень радіаційного фону в обстежених приміщеннях лікарні не перевищував допустиму норму. Про це було складено відповідний акт", - наголошується в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович не відпустить Тимошенко, щоб тримати у страху власне найближче оточення — Корчинський

У вересні 2012 року Тимошенко заявила, що в її палаті був проведений обшук, в результаті якого були вилучені два дозиметра, за допомогою яких вона постійно контролювала рівень радіації. За її твердженням, дозиметри чотири рази фіксували перевищення допустимого рівня радіації. Згодом у ГПтС повідомили, що в палаті екс-прем'єра, виявлено схованку, замаскований під Кримінально-процесуальний кодекс України, в якому зберігаються заборонені технічні пристрої. Крім того, знайдені ліки невстановленого походження.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році. З 9 травня 2012 Тимошенко проходить курс лікування в ЦКБ № 5.

Зараз ви читаєте новину «Власенко не зміг передати Тимошенко новий дозиметр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі