четвер, 24 січня 2013 11:48

Власенка не пустили у Страсбург

Власенка не пустили у Страсбург
Фото: telegraf.com.ua

Прикордонники не випустили сьогодні з аеропорту "Бориспіль" до Страсбурга на сесію Парламентської Асамблеї Ради Європи народного депутата від "Батьківщини" Сергія Власенка.

"Мене не виспустили у Страсбург. Я пов'язую це зі своєю діяльністю захисника Юлії Тимошенко. Не зважаючи на те, що влада робить спробу показати, що нібито якісь речі, які не мають стосунку до політики, але це далеко не так. При тому нібито підставою для мого невиїзду за кордон є нібито невиконання судового рішення, яке я виконав місяць назад", - розповів Власенко.

Політик зазначив, що ухвала Печерського районного суду, яка обмежує його у виїзді за кордон, є незаконною. Тому що, за словами С.Власенка, відвовідно до ч.2 с. 27 закону "Про статус народного депутата України", парламентарія не можна обмежити в будь-яких правах без рішення Верховної Ради про притягнення такого депутата до кримінальної відповідальності.

"Тобто, не можна обмежувати депутата в правах у принципі. Це було зроблено судовим рішенням, нехтуючи закон, не реагуючи ні на що. При цьому місяць я передаю цей документ у виконавчу службу, але вони не реагують. Я його передаю у прокуратуру – вони не реагують. Я його подаю в суд – вони не реагують. Вони роблять вигляд, що нічого не відбувається", - резюмував захисник Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Власенка не пустили у Страсбург». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі