середа, 25 липня 2012 10:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Влада обмежує побачення Тимошенко, аби вона не могла керувати "Батьківщиною" - нардеп

Влада обмежує побачення Тимошенко, аби вона не могла керувати "Батьківщиною" - нардеп
Сергій Сас: Будь-які обмеження Тимошенко - це складові ланцюга переслідувань. Фото: byut.com.ua

Влада навмисно хоче обмежити спілкування Юлії Тимошенко, аби вона не могла керувати партією "Батьківщина".

Про це сказав народний депутат Сергій Сас, коментуючи заяву Державної пенітенціарної служби про те, що Тимошенко використала "річну норму" побачень.

"Якщо мова іде про конкретні приписи, та варто зважати на ті обставини, що вважати зустрічами і з ким. Наскільки відомо, з Юлією Володимирівною зустрічалися зарубіжні лікарі і це не підпадає під ці правила. Зустрічалася і з відомими світовими політиками, представниками європейських структур. Тому, в який спосіб пенітенціарна система рахувала, хто з ким коли зустрічався — сказати складно", - наголосив він.

На думку нардепа, варто враховувати, що Тимошенко залишається керівником однієї з найбільших політичної партії України.

"З неї ніхто не знімав повноважень здійснювати функції голови партії. Тому, я думаю, вона повинна мати право за цих обставин, що можливо не зовсім передбачено законодавством, можливість керівництва політичною силою, яку вона очолює", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніхто не "законсервує" для Тимошенко округ – експерт

Сас додав: "Варто пенітенціарній системі і владі не забувати, що Юлія Володимирівна — це не просто ув'язнена, як вони вважають, а один із провідних політиків України, яка на свою підтримку під час попередніх президентських виборів отримала більше 11 мільйонів голосів. І всілякі обмеження у такому аспекті варто було б враховувати. Тим більше, що влада зі свого боку неодноразово робила те, що не передбачено законом".

"Бютівець" переконаний, що зараз влада не зацікавлена в тому, щоб керівництво партією ефективно здійснювалося б без обмежень головою цієї партії.

"Тому лунають ці заяви про обмеження, неможливість, вичерпаність і тому подібне. Але хочу наголосити: влада дуже не зацікавлена в тому, щоб Юлія Володимирівна керувала ВО "Батьківщина" у повному об'ємі, а не фрагментарно, напівпідпільно", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бютівці" розробляють план викрадення Тимошенко - ЗМІ

"Ці заяви прозвучали для того, щоб ізолювати Юлію Володимирівну від керівництва найбільшою опозиційною силою в Україні, - підкреслив нардеп. - Те, що Юлія Володимирівна незаконно, безневинно перебуває за ґратами - це якраз є такими сегментами ланцюга переслідувань і обмежень, які спостерігаємо і надалі".

Сас переконаний: "Все що відбувається з Тимошенко — це помста влади за її політичну позицію, помста не тільки Юлії Володимирівни, а тим мільйонам громадян, які її підтримували на виборах, які їй співчувають зараз. І влада для цього застосовує всі важелі".

Зараз ви читаєте новину «Влада обмежує побачення Тимошенко, аби вона не могла керувати "Батьківщиною" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі