понеділок, 17 червня 2013 16:09

Влада має визначати, коли відбудуться вибори - Єфремов

Влада має визначати, коли відбудуться вибори -  Єфремов
Фото: unn.com.ua

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов зазначає, що дату проведення виборів визначає влада. Про це він сказав на брифінгу по завершенню засідання погоджувальної ради, відповідаючи на запитання щодо призначення виборів у проблемних округах та місті Києві.

"У будь-якій цивілізованій демократичній державі право влади визначати час проведення виборів. Якщо ви поцікавитесь політикою, як ми звикли говорити країн зі стійкою демократією, то право влади визначати дату виборів, а завдання опозиції на них перемогти", - сказав Єфремов.

"А у нас опозиція бачить свою демократичну складову в тому, що знаходячись у меншості, буде диктувати умови більшості користуючись терміном "ми (опозиція – ред.) виступаємо від усього народу", - сказав він. Коментуючи питання щодо виборів у Києві, депутат нагадав, що Конституційний суд визначив, що чергові вибори міського голови мають відбутись у жовтні 2015 року.

При цьому Єфремов зазначив, що в разі, якщо проводити чергові вибори мера Києва до 2015 року, "то хтось може подати до суду і суд, базуючись на рішенні КСУ, вважатиме ці вибори нелегітимними".

В той же час він зазначив, що і в опозиції немає єдності щодо проведення виборів у столиці. "Бо тоді декому доведеться визначитись (щодо участі у виборах мера чи президентських – ред.), а цього не дуже хочеться", - сказав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «Влада має визначати, коли відбудуться вибори - Єфремов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі