середа, 15 грудня 2010 11:14

Влада має відкрити справу на весь уряд Тимошенко – Цибулько

Влада має відкрити справу на весь уряд Тимошенко – Цибулько

Затримання колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука свідчить про те, що логіка влади на обробку певних персоналій із уряду Юлії Тимошенко досить суперечлива.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Тому Філіпчук виконував волю всього Кабінету міністрів. Висувати йому обвинувачення немає сенсу. Особистого інтересу в його діях не проглядається. В ситуації з екс-міністром економіки Данилишиним ще можна знайти якісь схеми. Але по Філіпчуку є конкретний факт, коли він виконав постанову уряду. Тому тоді треба відкривати справу на весь Кабмін Тимошенко. Це зроблять хоча б для того, щоб перевести всі стрілки персонально на колишнього прем'єра. Таким чином підбираються до Тимошенко. Її воля була визначальною у формуванні позиції Кабміну", - зауважив він.

Політолог наголосив, що поки не можна спрогнозувати, чи посадять Філіпчука у в'язницю.

"Оскільки він не залишав територію України, є не дуже визначною постаттю, то можуть обійтися підпискою про невиїзд. Швидше за все, вона в нього і була якийсь термін", - пояснив Цибулько.

Кримінальні справи на деяких екс-міністрів ще можуть бути відкриті.

"По колишньому міністру Куйбіді вся процедура завершена, суд виніс рішення. Важко сказати, чи будуть надалі заводити кримінальні справи на інших міністрів. Хоча завжди було цікавим об'єктом міністерство транспорту. Так як і міністерство оборони", - додав експерт.

Нагадаємо, у Києві за підозрою у зловживанні службовим становищем затримали колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

Зараз ви читаєте новину «Влада має відкрити справу на весь уряд Тимошенко – Цибулько». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі