середа, 08 травня 2019 14:39

Влада має працювати на збільшення капіталізації України - Тарута

Влада має працювати на збільшення капіталізації України - Тарута
Глава "Основи" Сергій Тарута прокоментував результати "боротьби" з корупцією в Україні. Фото: Politeka

Україну може врятувати тільки висока динаміка розвитку економіки та серйозні інвестиції. На цьому наголосив Сергій Тарута, народний депутат України та лідер партії "Основа" в ефірі телеканалу "Рада".

"Перед Україною сьогодні стоять дуже серйозні виклики: війна, тотальна корупція, зовнішній борг, соціальна криза, енергозалежність, зруйнований житлово-комунальний сектор. Перед нами стоїть надзвичайно складне завдання – вийти з цієї ситуації сильними, створити потужну економіку і збільшити капіталізацію країни", – сказав Тарута.

Очільник "Основи" прокоментував результати "боротьби" з корупцією в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарута: запорука щасливої країни – це сильна економіка і комфорт для ведення бізнесу

"В Україні тіньова економіка, за оцінками багатьох експертів, складає близько 50% від загального ВВП – це просто катастрофічні цифри. І проблема полягає у тому, що держава залишається головним винуватцем цього. Кожна нова влада створює додаткові перешкоди для підприємців, змушує бізнес ховатися в тіні", – прокоментував політик.

Сергій Тарута також висловив власне бачення того, що повинно стати пріоритетом для наступного складу парламенту.

"Ми повинні знаходити інвестиції і модернізувати нашу промисловість, для цього необхідно залучити близько 450 млрд доларів. Країну можуть врятувати тільки виробництва. В промисловому секторі задіяна величезна кількість людей, саме там варто шукати потенціал для росту. Також важливо створити комфортні умови для розвитку малого та середнього бізнесу. Ми повинні навести лад всередині країни, після цього прийдуть іноземні інвестори, вони побачать можливості", – відзначив Тарута.

У першому кварталі 2019-го зростання реального ВВП сповільнилося до 2,4%. В аналогічний період торік становило 3,1%, йдеться в інфляційному звіті Нацбанку. Уповільнення зростання ВВП пов'язане з вичерпанням впливу ефекту рекордного врожаю зернових і олійних культур 2018-го. Також знизилися показники промисловості.

Зараз ви читаєте новину «Влада має працювати на збільшення капіталізації України - Тарута». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі