вівторок, 02 жовтня 2012 21:49

Спецтема: Закон про наклеп

Влада купила і продала козу — політолог про закон про "наклеп"

Влада купила і продала козу — політолог про закон про "наклеп"
Олександр Палій вважає, що люди з оточення президента намагаються загнати його в кут. Фото: glavcom.ua

Закон про "наклеп" був навмисне розроблений владою під два сценарії: у випадку, якби його не помітила громадськість, його б "протиснули", а в разі ширших протестів мали намір представити Януковича як ліберала. Про це у коментарів для Gazeta.ua заявив політолог Олександр Палій.

За його словами, сьогодні Росію й Україну захоплює хвиля рідкісного по дурості заборонництва.

"Влада боїться нової суспільної реальності, невпевнена в можливості з нею впоратися, бачить досвід Лівії, Єгипту тощо, - зауважив фахівець. - Звідси й ініціативи, одна абсурдніша за іншу. Крім того, у владі наявні кілька конкуруючих груп впливу, які змагаються в дуболомності своїх дій. Таким чином вони доводять відданість і корисність і Януковичу".

На думку Палія, в оточенні президента є люди, які намагаються загнати його в кут для того, щоб у нього був лише один вихід – приповзти на колінах до Москви.

"У президента є можливість контролювати все, але він віддав країну на відкуп своєму оточенню, - підкреслив політолог. - Продемонстрований при скасуванні законопроекту про наклеп лібералізм влади награний. Влада йде шляхом простої, але ефективної маніпуляції: спочатку створює проблему а потім героїчно її "вирішує". Усе це нагадує анекдот про бідняка, який скаржився на своє становище, купив козу, продав її, і йому від того полегшало".

Нинішня влада за своєю природою не здатна до чесних виборів і чесного діалогу із суспільством.

"Усі вибори, які організовувала нинішня влада - хоч президентські 2004-го, хоч місцеві 2010-го - були сфальсифіковані, нехай і різною мірою, тому що ставки були різними. Протягом останніх двох тижнів влада сфальсифікувала жеребкування при формуванні дільничних виборчих комісій в низці округів. Перед цим ЦВК вкрай спростила фальсифікацію, звівши все формування до єдиної системи жеребкування для кожної окружної виборчої комісії. Аби утриматися від фальсифікацій і маніпуляцій, влада мусила б поважати країну і народ, поважати його вибір, розуміти, що щось у цьому світі існує більш високе і важливе, ніж особистий інтерес", - наголосив Палій.

Зараз ви читаєте новину «Влада купила і продала козу — політолог про закон про "наклеп"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі